Πληροφοριες για την Αχαια

Ο Νομός Αχαΐας είναι ένας προικισμένος τόπος που σας υπόσχεται ονειρεμένες διακοπές. Η πρωτεύουσά του η Πάτρα, 25 Κm από το Naiades Villas, αποτελεί την πύλη της χώρας προς την Ευρώπη και είναι ανεπτυγμένη τουριστικά με πολλά ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Οι ακτές της Αχαΐας, στον Πατραϊκό κόλπο, είναι γεμάτες από παραθαλάσσιες κωμοπόλεις και χωριά, που πολλά από αυτά έχουν αξιοποιηθεί σε παραλιακά θέρετρα με μια καθαρή και φιλόξενη θάλασσα.

Στο εσωτερικό του νομού δεσπόζουν οι ορεινοί όγκοι του Χελμού, του Παναχαϊκού και του Ερύμανθου, όπου ο επισκέπτης συναντά ιστορικούς τόπους και παραδοσιακά θέρετρα.

Τα αξιοθέατα του νομού είναι πάρα πολλά. Ξεκινώντας από την Πάτρα, ενδεικτικά, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το βενετσιάνικο κάστρο, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το Δημοτικό Θέατρο, το νέο αρχαιολογικό μουσείο και το ναό του Αγίου Ανδρέα. Επίσης μπορεί να παραβρεθεί σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο «διεθνές φεστιβάλ Πάτρας» από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, και φυσικά στο πασίγνωστο Πατρινό Καρναβάλι.

Άλλα μέρη ιδανικά για μονοήμερες αποδράσεις είναι : το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου στη Ζαχλωρού, η μονή της Αγίας Λαύρας, η λίμνη Τσιβλού στη Ζαρούχλα, το φαράγγι του Βουραϊκού που ξεκινά από τα Καλάβρυτα και φτάνει ως το Διακοφτό και μπορεί κανείς να το διασχίσει με τον ιστορικό οδοντωτό, τα Καλάβρυτά με το χιονοδρομικό τους κέντρο, το σπήλαιο των λιμνών κ.τ.λ.

Η περιοχή μας μπορεί ακόμα να αποτελέσει ορμητήριο και για γειτονικούς νομούς.

Στο  Νομό Ηλείας έχει τη δυνατότητα κάποιος να επισκεφθεί : την Αρχαία Ολυμπία (90 Kmαπό τα Νιφορέϊκα) , την αρχαία Ήλιδα, τις ιαματικές πηγές στην Κυλλήνη, στον Καϊάφα και στο Κουνουπέλι, πανέμορφες παραλίες στο Αρκούδι, στη Σκαφιδιά και στο Κατάκολο και περιοχές φυσικού κάλλους όπως το δάσος της Στροφυλιάς και η λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου. Από το λιμάνι της Κυλλήνης, το οποίο απέχει περίπου45 Kmαπό το ξενοδοχείο, μπορεί επίσης να ταξιδέψει κανείς προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

English
Ελληνικά